August 5, 2008
Fruit Tarts
Sugar Dough
250g butter
125g icing sugar
1 egg
440g tepung
Cara
1.Pukul butter + icing sugar sampai kembang.
2.Masukkan telur, sebatikan.
3.Akhir sekali masukkan tepung & uli.
4.Tekan dlm acuan, bakar 180C, masak sehingga keperangan. Selalunya ambil masa15-20 minit.
(boleh dapat dlm 110 biji, buat banyak-banyak simpan dalam bekas kedap udara)
For custard:
1 tin susu cair
2 tin air
1 cwn gula
1 cwn tepung kastad
2 egg yolk
1tp esen vanilla
Cara
1.Combine semua, msk atas api perlahan hingga pekat. Adunan nie boleh menjadi inti kpd 200 biji fruit tarts
2.Pipekan custard dlm tart pastry & bubuh le buah-buahan mengikut kegemaran.Anggur, Mangga, Blueberry filling memberikan combinasi manis + masam.
Insya Allah,kalu ada masa nk wat la...Hopefully jadi.
Nk tgk resipi2 lain,click here.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment